Alla inlägg den 25 februari 2008

Av Emelie - 25 februari 2008 20:32

Det är så fantastiskt hur barn uttrycker sig. Bonusen håller på att reparerar sig från en besvärande virusinfektion. Men har klagat på önt i örat. När jag kom hem idag ville jag höra lite från honom hur det va med örat. Med tanke på förkylningen med den skrällande hostan och fortfarande kraftigt svullna lymfkörtlar på hals och nacke kan såklart det onda örat vara en öroninflamation (otit). Det vätska något från örat men mer än så kan jag inte se. Självklart måste jag också höra mig för om han har ont nu och hur han mår. Till synes verkar han pigg och glad, men barn är knepiga på det viset och kan verka rätt friska fast dom har en infektion. Anpassar sig rätt snabbt till läget. Vart jag vill komma är att på frågan om han har ont sa han att det hade han inte. Sedan kom en paus och sedan sa han - fast örat härmar allt jag säger.


Och är det inte just precis så barnen fungerar. Och vårat jobb är att förstå att det ofta står för något snarlikt. En underbar omskrivelse för något som kan vara viktigt att uppmärksamma. I denna fråga rör det örat men är inte mindre viktigt att förstå vad han faktiskt menar. Barn gör just så här och det är fantastiskt. Och dom gör på samma sätt när det handlar om mer allvarliga saker och även känslor. Och vi måste lyssna. Konsentrerat.


Slappar framför tv:n. Kollar på outsider. Funderar över orgasmkursen, kanske är det viktigt, eller självklart är det viktigt att lära sig sin kropp och hur den fungerar. Men skulle man vara bekväm, sitta i cirkel med musen tittande tillbaka på en genom spegeln mellan benen? Vet inte riktigt. Intressant yrke dock. Eller dela med sig av sin kropp till utvecklingsstörda i syfte att sprida närhet och en sexuell och sesuell upplevelse. Oavsett normalstörd eller med utvecklingsstörning består ett behov av närhet. Men etsika dilemman kvarstår kring ett yrke att utöva sexuella handlingar på en annan människa. Är det oavsett ändamålet alltid prostitution? Förändrar syftet ordvalet av handlingen? Spännande diskussion. Men inte idag.


Nu är det CSI. Annorlunda avsnitt. Spännande.


Idag har varit en spännande dag i skolan, med kursintroduktion och en första föreläsning på ämnet kardiologi. Hämtade inspirerande böcker och filmer hos vår kontakt på högskolan. Vi tar en filmkväll någon dag, bjuder igen.


I morgon bör jag ta mig till posten för att posta böcker tillbaka till biblioteket. Varför en sådan otrolig motvilja att lämna tillbaka i tid. Något jag satt i system. Annars i morgon återfinns jag till största delen framför datorn.


Onsdag IVT-föreläsning, fortsättning på kardiologi-avsnittet.


Önskar er alla en välmående vecka, och du, välkommen in.




          

Presentation


Humlans dagar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards