Alla inlägg den 20 februari 2008

Av Emelie - 20 februari 2008 22:10

Härligt samtal.


Acceptera de biverkningar som tillkommer när man är du. Att ge och må bra av sig själv, likställer inte att det inte ska handla om dig. Kräv din rätt och stundom ställ till det, för även du är helt vanlig. Och ge dig tillstånd och tillfälle att inte alltid argumentera din rätt och bråka intellektuellt, utan just gå på det faktum att du bara är ledsen och ilsken. För bortom väl valda ord, är det inte just det de handlar om? Känslor. Även för dig.


Och acceptera det som är du. Situationer som dessa kan uppkomma då du är du och sällan kräver den rätten, eller ens behöver den rätten,men då och då trillar dit.


Så tala med henne, under förbud mot intellektuell sammankomst, berätta vad som kändes, vad som hände utan argument och försvar. Och låt henne göra desamma.


Ni är så lika att det kan skada er i er tvång att genom allt förhålla er intelktuella. Fundamentalt i denna fråga är ni lika som bär, med allt väl så länge ni håller er till förståndsmässig vänskap, hårt men allt går inte att argumentera sig ur. Utan kräver känslomässig inblandning, och det gör vi hur vi än väljer att vrida på vår vänskap.


Så lika, men idag så olika och då står likheten ivägen för ett gott resultat.


Sluta argumentera, och snälla även affektera, för bättre upp är att acceptera...vårt behov, mer eller mindre stort. För bara i egenskapen av att vara människa följer detta, ett behov att även ta, och bara i egenskapen att vara du följer detta, ett behov att även ge, kanske väger stort men tar inte bort behovet att ta. Så kräv din rätt, utan intellektuella argument, utan med bart bröst. Det känns skönt efter.


Intressanta ord som gör livet roligare:

Reflektera

Intellektualisera

Filosofera

Konstatera

Argumentera

Delegera

Dirigera

Acceptera

Affektera

Hantera

Studera

Doktorera

Analysera

Och ännu mera....

  

Välkommen in.

Av Emelie - 20 februari 2008 18:52

Det finns en bonusgrabb i familjens konstellation. Du kommer på lördag och stannar under sportveckan. Men bor med din mor 80 % av året, 40 mil från här. Men njuter av att ha dig med oss. Och det gör din pappa också.


Får vi välja skulle även min hemliga vän stanna med oss en helg i månaden. Men jag tar inte besluten. Min fråga blir, vem avgör för deras frmatid?  


I morgon åker jag till Gävle med 18.25-bussen På lördag hämtar D bonusen i Linköping. Vi ses på måndag.


Välkommen in. 




Presentation


Humlans dagar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards