Alla inlägg den 12 januari 2008

Av Emelie - 12 januari 2008 15:18

Brev till S.  

Har länge upplevt ett tråkigt uppförande hos dig där du tar dig en frihet att beskriva andras individualiteter vitt och brett, utan vidare insikt i konsekvenserna av ditt uttalande. En skicklig talare måste även ta ansvar för sina ord, använda sin kunskap som något inspirerande, totalt fritt från uppförandet ”ett bättre vetande”.

 

Vi har vid tillfällen talat om just den egenskapen hos dig, fullt synlig för dig själv i våra samtal. Du är enligt mig suggererande med egenskapen att således vara förledande när du vill. Ett sådant karaktärsdrag har förmågan att skapa ett auktoritärt förhållningssätt hos den som besitter förmågan. Till en början attraherar detta, men för någon som väljer att se hur detta är något skapat förblir förmågan mest oattraktiv.

 

Mellan radarna skymtar en person som njuter av att andra hör uppmärksamt, men som numera tröttnat och där det även står skrämmande i ljuset av att ”missa andra”. Vilka är dessa jag träffar, och frågan följer vem är då jag själv? För i denna ledande roll finns en viss outtalad ytlighet. För en person som du, som även besitter en bredd och djup förblir det tråkigt och ointressant att förföra personer dit du vill ha dom. Du behöver någon som med dina egna ord ”tänker själv”.

 

Det finns en viss orättvisa att göra det till en fråga som berör din mottagares egenskap istället för att se om dina olater kan påverka hur du uppfattar din eventuella partner. Kanske missar du istället ett djup och en styrka i din partner för att du omedvetet samt till viss del medvetet styr och leder. Kan det möjligen ligga ett problem hos dig, och inte alls hos din partner? Du har blivit så van att manipulera folk dit du vill ha dom, fast sedan när du fått dom dit föll sig personen ointressant i dina ögon. Ser du en viss otjänst här, framför allt mot dig själv, men även mot de personer du har i din omgivning? Du föregår istället för att föregås i ditt sätt att leda. I relationer handlar det inte om att leda, inte om att styra eller kontrollera utan att se och beundra varandras egenheter och styrka men även svagheter. En förutsättning för fungerande förhållanden är att man måste kunna be om hjälp. Inte vara ledande, inte styra utan lägga sig ner och be om hjälp.

 

Du behöver inte någon som ”tänker själv” utan vad du behöver är en titt på din manipulerande sida. Det finns en tråkig egoism i den som kommer att stjälpa dina relationer på det sättet som önskar att de vore. För om du just vill ha den där starka kvinnan som tänker själv så kommer hon också tröttna på den sidan. Är det inte därför mer förståndigt att försöka leta efter den där lilla pojken som är sårbar, inte leder eller styr utan som ser styrkor och djup hos andra. Där i kan man finna relationer som är väl balanserade.

 

I dagsläget påverkar dina olater inte bara dig själv och andra vuxna i din omgivning, utan även sorgligt nog dina barn. Jag tänker sätta mig på tvären och mot din ”bättre-vetande-attityd” konfrontera dig och säga, skona dina fina barn från din konvertering. Låt det ske, finn det du vill, men lämna de utanför.

Av Emelie - 12 januari 2008 13:38

Nu är det tid för val av ämne till c-uppsats. Syfte med uppsatsen, att kvalitetsutveckla valt område. Syftet med kvalitetsutvecklingen, öka förståelsen kring vald processgrupp. Här fastnar jag i intresseträsket. Vad finner jag behov någonstans? Finns det önskemål ute bland er, av vikt att titta närmre på. Brister med behov till förbättring. Bristande rutiner, bristande insikt på specifikt område.


Nä, nu får ni hjälpa mig. Sänd in förslag, överös mig med frågeställningar så utvecklar jag vidare. Tacksam för hjälp.


Det är 6+ grader ute. Gräsmattan är klart grön. Barnen väljer cykeln istället för pulkan och galon istället för björnnylon. Det är grått och blött, inte ljust och snörikt. Vart ska vi flytta? Högre och högre upp, eller längre och längre söderut. Allt förändras, blir varmare när det ska vara kallt och kallare när det ska vara varmt. Vi glider in i en lagom sörja som kommer döda oss genom gråa dagar som alla flyter ihop tills vi kvävs.


Hjälp mig finna inriktning, inte ljusnar det mer för det, men kanske vi kan tända lampan hos några och sätta brister i fokus.


Nu ska jag fortsätta slökolla på 5ans "rika barn". Nästan så att man mår fysiskt illa. Kan någon tända lampan för dessa föräldrar som fördärvar några av jordens barn. Nu förstår jag den ekonomiska obalnsen, det är deras solglasögon som snor pengar från Tanzanias HIV-problematik. Kan hända lite långsökt men folks bristande kunskap minskar inte precis världens ekonomiska obalans.


Det kommer ett nytt soppsystem.  

   

Presentation


Humlans dagar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards