Alla inlägg den 25 mars 2008

Av Emelie - 25 mars 2008 16:44

Jag låter orden i förra inlägget tala för sig och min påsk. Vidare vill jag sammanfatta en recension på en teaterföreställning som jag vill göra er uppmärksamma på.


Svidande och riktigt rolig står det som överskrivft i Pia Huss recension av Teater Lacrimosas nya uppsättning "Dagordning- en otrendig föreställning om statusstress". Hon skriver att det är två timmar av smart, innehållsrik, svidande inronisk och framför allt riktigt rolig teater. "En fräck pjäs där Liv Elf Karlén korsar lystna lägenhetsklippsblickar med de nedslagna ögonen hos den som känner sig fullkomligt körd: ensam, och bostadsrättslös. "Utan sex och inte ett jävla dugg lycklig helt enkelt."  Pia Huss skriver om Lisen som helst vill vegetera under täcket i sin odäddade säng. Hur hon vill stänga ute insikten om att det bara är de infernaliska försäljarrösterna från Telia, Fortum och Nordea som gör sig besvär med att ringa. Funderingar kring fria val fortsätter artikeln. Emma Stormdal spelar huvudpersonen Lisen explicit tvehågsen, ändå har hon ett visst kaxigt självförtroende genom sitt clownjag- Clownen Sam spelad av Liv Elf Karlén, som, skriver Pia genom sin röda näsa och nasala stämma aldrig beter sig lagom eller låter sig förkvävas.


Alltihop handlar om olika människor med olika livsinställning och politisk grundsyn, skriver Pia.


Jag vill med säkerhet påstå att du oavsett könsligt, (vilket underbart ord) bihang eller ej ska gå å se den och att du kommer att uppskatta och få upp ögonen för Teater Lacrimosa, om du inte redan har det det vill säga.


Pia Huss avslutar med att berätta hur upplyftande det är att få vara med om ett av de sällsynta tillfällen då kvinnor tagit makt över berättelse, tolkning och gestltande. Hon skriver- Det gör skillnad.


Så som jag skriver oavsett könsligt bihang kommer Teater Lacrimosa vara till hjälp och nöje.


Välkommen in, hit och till Scen Gavelius på Södermalm i Stockholm.     

Presentation


Humlans dagar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards