Alla inlägg under januari 2008

Av Emelie - 21 januari 2008 10:57

Vem vill läsa om andra människors liv? Det har man gjort i alla tider, och tror det alltid kommer att finnas ett behov av det. Ett ökat behov av vanliga människors liv och lusta. Till skillnad från skallerpressens kändisar med lyx och skandaler.


Nu finns det "vi", med tvätthögar, sorg, ekonomiprolem, kärlek, längtan, bråk och alldeles för mycket disk. Och vi blir bekräftade genom andras tyngder och lustobjekt. Behovet är beständigt, föremålet förändras.


Nu blir det fika, och sedan Karolinska.


Kram

Av Emelie - 20 januari 2008 16:22

Det är övergående. Det lyser mellan grenarna och det skymtar något vackert. Det skymtar alltid något vackert.

Av Emelie - 20 januari 2008 14:11

Så det värmer i oredan. Fortsätt vara den du är. En trygghet att falla på, att du påminner mig, att du väcker mig. När oreda ta över, förblir jag båd blind och döv. När flodvågen kommer, ser jag varken ekan, helikopptern eller repet. Jag missar Guds hjälpande hand och förblir svag. Men mirakel sker varje dag, det vet jag så väl. Och jag behöver din påminnelse. Precis som du gör.


Ett tack kan rymma så lite, men nu vill jag fylla det med så mycket. Sänder ett tack av stora proportioner.


Möts i bönen.

   

Av Emelie - 19 januari 2008 23:32

Inte ens är det ett ordnat kaos, utan mer ett obehagligt stresstillstånd, med snurrande tankar och darrande röst.


Som att inte veta vart man ska börja. Om jag gör en "att göra" lista så kanske jag får reda i oredan och kan börja andas längre ner iställer för där uppe, i små korta ytliga ryck.


På måndag ska jag åter till läkaren efter genomfört ultraljud. För vidare utredning och uppföljning av ultraljudet. Idagens läge kan jag se att det lutar åt ännu en operation. Återkommande oförklarliga vävnadstumörer, hittills benigna. Förklarade som dermoidtyp, utan satt diagnos. En överhängande oro för malignitet är uppenbar. Och till det kortsiktiga, hur ska jag få in en operation i schemat. Våndas över ännu en, den sista traumatiskt från min sida sett. Operation komplexitet kallar jag den för. Följande veckor med Fragmin.inj Hela mitt allt skriker att detta inte vill upprepas.


Söndag:

1. Skicka in till Blackboard, valt ämnesområde samt vald kursare att skriva c-uppsats med.

2. Ta hand om den STORA tvätthögen. Nytvättad dock. Tack D.

3. Sitta här för att leta vetenskapliga atriklar på valt område. Botswanas framgång i HIV, förebyggande och behandling.

4. Kanske fika med mina vackra Gudbarn, (och deras mamma).   

Måndag innan KS:

1. Fyll i och färdigställ ansökan om fortsatt andrahandsuthyrning av min lägenhet. 

2. Ring CSN och se om dom kan hjälpa till med studieförsäkran.

3. Packa för att vara i Gävle en vecka.


Att göra under veckan, förutom föreläsningar och förberedelse inför c-uppsats:

1.Tala med skola ang valt intresseområde, med utlandsvistelse och stipendie-ansökan. Ta reda på möjligheter och svårigheter. Ta upp det lästa att c-uppsatsen ska göras på 3/4 fart. Frågan är hur detta står sig i förhållande till evetuell utlandsvistelse?

2.Avvakta med att åter kontakta IVF-mottagningen. När beslut tagits ang operation och fortsatt utredning, då åter kontakta Huddinge för diskussion om framtiden. Motivera för uppskov. D sista år som styrks med intyg från terapeut. Min skola och medicinska situation med ånyo tumör.


Viktigt blir att sova. Öronpropparna har gått sönder, sönderslitna vet ni. Väl använda. Snarkningar i Stockhoolm och festande studentgrannar i Gävle.


Sex minuter i tolvslaget. Dags att logga ut, och stänga ner. Dra ner persiennen och sluta ögonen. Sparka ut D till bäddsoffan. I morgon börjar jag beta av på ovanstående lista.


God natt.  

    

Av Emelie - 17 januari 2008 22:03

Har pratat c-uppsatsämne med vännerna jag studerar med. På Tisdag ska ett ämne med tillhörande kursare rapporteras till lärare. Ämne: att i en jämförelsestudie mellan två u-länder mäta livskvalitet efter en HIV-diagnos. Ställ Botswana som ligger långt före med vård och behandling av HIV-positiva patienter, mot Sydafrika som ligger efter i deras omhändertagande i behandling och vård av dessa patienter. Finns det någon mätbar skillnad vad det gäller livkvalitet. Ett grovt utkast av första idé. En kon med avsmalning som behöver slipas i oändlighet känns det som i dagsläget. Man ska börja någonstans och idén är myntad. Nu återstår egentligen allt, minus idén.


För att få substans och lyckas i en sådan uppsats krävs villighet att gräva i sådant som upplevs som skrämmande och mindre tilltalande. Efter Syd Afrika resan gavs mersmak att dyka ner och beröra mitt och andras hjärtan.


Logistiken ska utredas. Enkäter, litteratur, jämföra, datainsamling. Ringa SIDA, prata med VEN-hälsan, Klara HIV-mottagning. Ta del av aktuell forskning. Kolla upp risker, svårigheter, möjligheter och allt vad detta kan tänkas innehålla.


Nu börjar resan som ska skrivas om ett år.


Men första ska jag sova.



   

Av Emelie - 13 januari 2008 22:27

IVF- In vitro fertilisation. Befruktning i ett rör. Fruktbarhet i ett rör, eller inte fruktbarhet. Därav röret. Hm..nu är jag allt sömndrucken. Tar vid i morgon.


Sov gott.

Av Emelie - 12 januari 2008 15:18

Brev till S.  

Har länge upplevt ett tråkigt uppförande hos dig där du tar dig en frihet att beskriva andras individualiteter vitt och brett, utan vidare insikt i konsekvenserna av ditt uttalande. En skicklig talare måste även ta ansvar för sina ord, använda sin kunskap som något inspirerande, totalt fritt från uppförandet ”ett bättre vetande”.

 

Vi har vid tillfällen talat om just den egenskapen hos dig, fullt synlig för dig själv i våra samtal. Du är enligt mig suggererande med egenskapen att således vara förledande när du vill. Ett sådant karaktärsdrag har förmågan att skapa ett auktoritärt förhållningssätt hos den som besitter förmågan. Till en början attraherar detta, men för någon som väljer att se hur detta är något skapat förblir förmågan mest oattraktiv.

 

Mellan radarna skymtar en person som njuter av att andra hör uppmärksamt, men som numera tröttnat och där det även står skrämmande i ljuset av att ”missa andra”. Vilka är dessa jag träffar, och frågan följer vem är då jag själv? För i denna ledande roll finns en viss outtalad ytlighet. För en person som du, som även besitter en bredd och djup förblir det tråkigt och ointressant att förföra personer dit du vill ha dom. Du behöver någon som med dina egna ord ”tänker själv”.

 

Det finns en viss orättvisa att göra det till en fråga som berör din mottagares egenskap istället för att se om dina olater kan påverka hur du uppfattar din eventuella partner. Kanske missar du istället ett djup och en styrka i din partner för att du omedvetet samt till viss del medvetet styr och leder. Kan det möjligen ligga ett problem hos dig, och inte alls hos din partner? Du har blivit så van att manipulera folk dit du vill ha dom, fast sedan när du fått dom dit föll sig personen ointressant i dina ögon. Ser du en viss otjänst här, framför allt mot dig själv, men även mot de personer du har i din omgivning? Du föregår istället för att föregås i ditt sätt att leda. I relationer handlar det inte om att leda, inte om att styra eller kontrollera utan att se och beundra varandras egenheter och styrka men även svagheter. En förutsättning för fungerande förhållanden är att man måste kunna be om hjälp. Inte vara ledande, inte styra utan lägga sig ner och be om hjälp.

 

Du behöver inte någon som ”tänker själv” utan vad du behöver är en titt på din manipulerande sida. Det finns en tråkig egoism i den som kommer att stjälpa dina relationer på det sättet som önskar att de vore. För om du just vill ha den där starka kvinnan som tänker själv så kommer hon också tröttna på den sidan. Är det inte därför mer förståndigt att försöka leta efter den där lilla pojken som är sårbar, inte leder eller styr utan som ser styrkor och djup hos andra. Där i kan man finna relationer som är väl balanserade.

 

I dagsläget påverkar dina olater inte bara dig själv och andra vuxna i din omgivning, utan även sorgligt nog dina barn. Jag tänker sätta mig på tvären och mot din ”bättre-vetande-attityd” konfrontera dig och säga, skona dina fina barn från din konvertering. Låt det ske, finn det du vill, men lämna de utanför.

Av Emelie - 12 januari 2008 13:38

Nu är det tid för val av ämne till c-uppsats. Syfte med uppsatsen, att kvalitetsutveckla valt område. Syftet med kvalitetsutvecklingen, öka förståelsen kring vald processgrupp. Här fastnar jag i intresseträsket. Vad finner jag behov någonstans? Finns det önskemål ute bland er, av vikt att titta närmre på. Brister med behov till förbättring. Bristande rutiner, bristande insikt på specifikt område.


Nä, nu får ni hjälpa mig. Sänd in förslag, överös mig med frågeställningar så utvecklar jag vidare. Tacksam för hjälp.


Det är 6+ grader ute. Gräsmattan är klart grön. Barnen väljer cykeln istället för pulkan och galon istället för björnnylon. Det är grått och blött, inte ljust och snörikt. Vart ska vi flytta? Högre och högre upp, eller längre och längre söderut. Allt förändras, blir varmare när det ska vara kallt och kallare när det ska vara varmt. Vi glider in i en lagom sörja som kommer döda oss genom gråa dagar som alla flyter ihop tills vi kvävs.


Hjälp mig finna inriktning, inte ljusnar det mer för det, men kanske vi kan tända lampan hos några och sätta brister i fokus.


Nu ska jag fortsätta slökolla på 5ans "rika barn". Nästan så att man mår fysiskt illa. Kan någon tända lampan för dessa föräldrar som fördärvar några av jordens barn. Nu förstår jag den ekonomiska obalnsen, det är deras solglasögon som snor pengar från Tanzanias HIV-problematik. Kan hända lite långsökt men folks bristande kunskap minskar inte precis världens ekonomiska obalans.


Det kommer ett nytt soppsystem.  

   

Presentation


Humlans dagar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards