Alla inlägg den 13 april 2008

Av Emelie - 13 april 2008 19:04

Ibland önskar vi att Gud skulle låta oss gå genom livet helt utan att möta några svårigheter. Men ett liv utan kamp skulle göra oss handikappade. Vi skulle aldrig bli så starka som vi kunda ha blivit. Och vi skulle aldrig lära oss flyga.


Sedan vill jag förklara svaret på den frågan jag tidigare ställde och som ingen tordes svara på. Kankse du gjorde det inom dig och kanske blev svaret att du skulle sätta de extra två ögonen i nacken på dig själv, eller åtminståden på ryggen. Och kanske är du vuxen. En undersökning säger att 97 % av alla vuxna svarar just så. Så du är inte ensam. En femåring säger att han skulle ge dom till någon som inte kan se. Femåringen har fortfarande förmågan att se utanför våra annars så strikt referensramar. Vi är så inrutade att säga det som förväntas av oss att vi har förlorat förmågan att "think outside the box" som begreppet lyder. Femåringen har inte ännu denna låda.


Det är vår uppgift att så länge det är möjligt behålla detta vida tänkande hos barnet. Lära rätt och fel men undvika att betjäla dom från kreativitet och det fria accosierandet.


Tänk på ovanstående svar när du är ute i världen och "beter" dig. Tänk på femåringen, think outside the box.


Välkommen in.   

Av Emelie - 13 april 2008 17:11

Tror du på en förmåga att se in i världen utanför vår? Den folk kallar för andra sidan. Vad är för oss begränsande? 


Jag tänker så här, vi har fem sinnen som alla kompleterar varandra i hur vi uppfattar vår direkta omvärld. När ett faller bort av någon anledning förstärks andra. När synen går förlorad går hörseln in för att näst intill ersätta den förlorade funktionen.


Jag är av den uppfattningen att våra fem sinnen blockerar vårt sjätte. Fungerar blockerande för den andra sidan. När man står på gränsen till döden och syn och hörseln sänks, tillåts vårt sjätte sinne träda in, vi blir således fria. Fenomenet att möta sina avlidna anhöriga då man ligger på dödsbädden är inte så kontroverslelt då man förklarar det på ovanstående vis. Genom våra sinnen är vi från andra sidan sett ofria, bundna att uppfatta det vi ser, hör och känner som den absoluta sanningen.


Om det skulle vara som ovanstående beskriver, så borde man under vissa förhållanden kunna nå förbi våra fem sinnen även utan kriteriet döende. Detta är inget jag kastar ut i hast och plötsligt kom på som förklaringsmodell till peroner med medila förmågor, utan har noga, under kritik och tvivel många gånger åter kommit fram till just detta.


Under tystnad och djup meditation kan du nå något som är ditt inre, finna svar på frågor du länge funderat över och annars ofta bara hastat förbi. Just för att våra sinnen ofta bgränsar oss till det vi ser, hör och kan ta på. Är det verkligen så förbluffande konstigt. När vi stänger av allt brus kan vi lyssna innåt och därmed uppåt. När hjärtat är fullt av brus och det är rusningstrafik i hjäranan då är vi inte mottagliga för den yttersta ömvärlden. Lär vi oss stänga av och koppla ifrån ibland kan under ske. 


Välkomna hit.


Känner mig nära denna söndag.




     


Presentation


Humlans dagar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards